Mēs ar draugiem devāmies pārgājienā ar teltīm. Iepriekšējā dienā nolēmu līdzņemšanai pagatavot gardus kraukšķīgus gurķus.
Šī uzkodiņa lieliski sader ar šašliku un kartupeļiem. Tās garša ir brīnišķīga, iesaku to ikvienam.
Precīzas receptes sastāvdaļas atradīsi raksta beigās, bet tagad stāstu pagatavošanas gaitu:
Nomazgāju gurķus un nogriežu to galiņus. Tad sagriežu gurķus gareniski četrās daļās. Šai receptei vislabāk piemēroti maza izmēra gurķīši.
Sagrieztos gurķus ievietoju bļodā. Turpat ieberu sīki sakapātas dilles, sasmalcinātus ķiplokus, pievienoju cukuru un sāli.
Pieleju ēdamkaroti 9% etiķa un tikpat daudz augu eļļas. Visu rūpīgi samaisu. Ielieku ledusskapī un ļauju nostāvēties 30–60 minūtes, lai gurķi sasūktos ar dillēm, ķiplokiem un marinādi.
Asumiņam pievienoju pusi tējkarotes adžikas vai maltus melnos piparus. To var darīt pēc vēlēšanās.
Izdodas neticami garšīgi un kraukšķīgi gurķi, no kuriem atteikties nespēj neviens.
Šo uzkodu ir ļoti viegli un ātri pagatavot. Man tas prasīja mazāk kā 10 minūtes. Droši iesaku šo pārbaudīto recepti.
Labu apetīti un lielisku garastāvokli visiem. Izbaudiet vasaru un tās veltes!
Sastāvdaļas:
0,5 kg svaigu gurķu (9 nelieli gurķi);
Diļļu buntīte;
3-4 ķiploku daiviņas;
0,5 tējkarotes sāls;
0,5 tējkarotes cukura;
1 ēdamkarote 9% etiķa;
3-4 ēdamkarotes augu eļļas;
Malti melnie pipari, adžika (pēc vēlēšanās).